למה יש רוע בעולם
ישראל קנוהל
98.00 ₪ המחיר המקורי היה: 98.00 ₪.60.00 ₪המחיר הנוכחי הוא: 60.00 ₪.
הספר במבצע מיוחד בהזמנה מוקדמת. הספרים יצאו למזמינים לקראת סוף דצמבר 2024.
אם אלוהים הוא אל טוב, למה שיברא רע?
אם אלוהים הוא אל טוב, האם בכלל ברא את הרע?
ואולי אלוהים הוא לא אל טוב? או לא רק טוב?
שאלת קיומו של הרוע בעולם מלווה את האנושות מתחילתה. עסקו בה אנשי מדע ואנשי דת, עסקו בה מחזות, שירים, כתבי קודש ופרשנות, חיבורים עיוניים. וגם המקרא. קודם כול המקרא.
סיפורי המקרא הם הבמה שעליה מתנהל הוויכוח הגדול, העקרוני, הקיומי: מאין בא הרוע לעולם? סיפורי הנחש בגן העדן, הרצח של קין, נוח והמבול, אברהם והעקדה, משה והמגפה, דוד והמקדש, ישעיהו והתופת, חזקיהו, יוסף, צדקיהו, מיכה, ירמיהו, איוב והשטן.
ישראל קנוהל, מחברם של רבי המכר מאין באנו ואיך נולד התנ״ך, ושל עוד ספרים רבים, משוטט על הבמה המקראית, בוחן את סיפוריה, פוגש את גיבוריה, ומוצא תשובות מרתקות לשאלת הרוע. מה המשמעות הסמלית של הצבת הכרובים בשער גן העדן? מה פשר הזעקה ״קדוש קדוש קדוש״ של השרפים? מהו התוהו ומהו הבוהו? מה המחלוקת הגדולה של ישעיהו וירמיהו? האם השטן כן או לא הסית את דוד? ומדוע התנכל לאיוב?
קנוהל הוא אשף של חיפוש משמעויות והקשרים בטקסט המקראי. הוא יוצא מהטקסט אל העולם של המזרח הקדום, של הבבלים, האשורים, הכנענים, הארמים, המצרים, אל העולם של תגלת פלאסר, של אחז, של סנחריב, של מנשה, של מיכה. עולם זר ומוזר. הוא מחבר ארכיאולוגיה ומיתולוגיה, היסטוריה ותיאולוגיה – ואז חוזר אל הטקסט. אל המקרא ואל גיבוריו.
אם האל הוא אל טוב, למה יש בעולם כל כך הרבה רוע? זו השאלה. רלוונטית מתמיד. המקרא מציע לה תשובות מסתוריות ומרתקות.
שמואל רוזנר
פרופסור ישראל קנוהל הוא חוקר מקרא והיסטוריון, ופרופ' אמריטוס באוניברסיטה העברית בירושלים. קנוהל היה מופקד על הקתדרה למקרא ע"ש יחזקאל קויפמן, וכן היה עמית מחקר בכיר במכון שלום הרטמן ומרצה אורח באוניברסיטאות הרווארד, ברקלי, סטנפורד ושיקגו. זוכה פרס שקופ לחקר המקרא. קנוהל חוקר את האמונה הישראלית הקדומה ואת מקורותיה והוא מחברם של ספרים רבים, ובהם מאין באנו (דביר, 2008), אמונות המקרא (מאגנס, תשס"ז), מחלוקת המשיח (כנרת־זמורה, תש״פ), איך נולד התנ״ך (כנרת־זמורה, תשע״ח), בעקבות המשיח (שוקן, תש"ס), שתורגם לשבע שפות, מקדש הדממה (מאגנס, תשנ"ג), מן המעיין אל ההר (כרמל, תשפ״ג).